Ingrediënten
- 1 1/2 pond spruitjes, bijgesneden en gehalveerd
- 1 eetlepel olijfolie
- Zeezout en versgemalen zwarte peper naar smaak
- 4 sneetjes spek, fijngesneden
- 1 eetlepel ahornsiroop/ kan ook honing
- 1 eetlepel balsamico azijn
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 220 ° C. Leg de gehalveerde spruitjes op de bakplaat en sprenkel er een eetlepel olijfolie over. Kruid met peper en zout en hussel het door elkaar. Voeg het spek toe aan de bakplaat en schep opnieuw om. Zorg ervoor dat de spruitjes in een enkele laag liggen.
- Rooster de spruitjes 12 minuten, haal ze uit de oven en schep ze om zodat de andere kant krokant wordt. Plaats ze terug in de oven en rooster ze nog 10-12 minuten of tot ze bruin en krokant zijn.
- Als ze uit de oven zijn meng je alles samen met de ahornsiroop en balsamicoazijn. Giet ze in een serveerschaal en garneer met schilfers zeezout en een extra scheutje balsamicoazijn.